16.44 3-8 Sandra Sundberg ass Rose-Marie Nilsson
17.18 3-9 Hanna Junland ass Linnea Almlöf

För det första var det försenat i ca 30 minuter pga tidigare matcher
i handboll och volleyboll. Nä det blev värmning vid 17.00 och matchstart
17.30 var ju inte det optimala. Tråkigt är det ju för ett bortalag att detta
drabbas när det är en sen kvällsmatch. Ursäkta!

När väl matchen blåses igång är det hemmalaget som tar tag i taktpinnen och
äger matchen totalt. Gästerna såg lite ängsliga ut och detta utnyttjade hemmalaget
som fick blodad tand. Efter 10 spelade minuter ledde Marstrand skotten med 8-3 och
man fick utdelning efter 13.05 då Lena Lönnroth passade Rebecka Eliasson som tryckte
in 1-0 från nära håll. Första innebandymålet i Mimershallen, lyft på hatten....

Sedan fick man ett gyllende läge att öka ledningen geonom ett powerplay, där skapade
man några bra chanser men man gicktill pausvila med 1-0 på tavlan. Detta var helt och
hållet hemmalagets period, men man såg att Linköping hade otroliga kvalitéer i sitt lag.

Andra perioden hann knappt börja innan Marstrand slog ett felpass bakom eget mål,
en av Linköpings bästa spelare Sara Wiman rundade kassen och drog in bollen "köksvägen"
via Kerstin´s hand i målet. Riktigt slarvigt att tappa boll på fel ställe. Men efter 3.19 slår Yaiza
ett långt frislag diagonalt över till Linn Thorén som satte dit 2-1 från distans. Bara bytet efter
sliter och kämpar Emma, Rebecka, Lena högt upp i banan, man jobbar fram bollen och Lena
Lönnroth skjuter och Emma Emanuelsson trycker upp bollen i taket bakom en skymd Linköpings
målvakt.

Sedan tog det bara 59 sekunder innan Linköping replikerade, man fick ett frislag där
hemmalaget stod som fastgjutna i marken. 3-2 var ett faktum. Bytet efter är Marstrand
återigen nära efter ett drömanfall som avslutas genom ett direktskott från Annika Jeppsson.
Det var en böljande inledning med 10-6 i skott efter 9 minuters spel.

3-3 målet, VAD HÄNDE !?  Marstrands forward gjorde ett felbeslut på offensiva planhalvan
och ger bort bollen till planens "lille" GIGANT Emma Rosth som tog bollen, drev upp på
offensivaplanhalvan (ingen Marstrands spelare gick på) sedan skottpassade hon till en fri
omarkerad Hanna Junland framför Marstrandsmålet som styrde in 3-3 bollen. Innan perioden
tog slut satte Linköping 3-4 genom ett av de snyggaste frislags varianterna jag någonsin sett.

Marstrand fick chansen att även denna period avsluta i powerplay i  1.45 men man fick inte
in bollen. Andra perioden gick till Linköping, man fick några "billiga" mål där som var genom
egna misstag. Det har man inte råd med mot bättre motstånd, de är för bra för att missa de
chanserna.

När Linköping blev fulltaligt, drabbades Marstrand av en U2 när Elin Johansson på hockeymanér
"rövtacklade" snyggt i en spelvändning. Det tog bara 27 sekunder innan 3-4 kom från ett backskott
som var kvällens lösaste, men det letade sig in i trafiken framför mål. Nu var det tunga huvuden
och ben. Marstrand drällde med bollen och det blev ketchupeffekt som Linköpings tränare sa efter
matchen. Rent ut sagt "JÄVLIGT" onödigt att bjuda på 3 mål på mindre än 5 minuter.

Nu var matchen körd. Men trots detta försökte hemmalaget, man fickk 2 chanser i powerplay
men det ville sig inte ikväll. 3-8 kom och 3-9 på frislag där man återigen stod och sov. Marstrand
förlorade sista akten med 5-0. Det gjorde Linköping förra helgen. Linköping var för bra för att inte
ta chansen när läget bjöds. Marstrand spelade bra i  två perioder men föll återigen ihop som ett
korthus i sista. Lite tråkigt är det att man bjuder på så mycket, man måste bli mer nogrann i sitt
spel. Men nu har man mött 3 av seriens kanske 5 bästa lag. Nu får man skrapa spillrorna från sista
perioden, analysera, bearbeta för att ta nya tag i matchen på lördag mot Skattkärrs IK.

Plus:
¤ Hallen, här kommer spelarna, publiken att trivas
¤ Spelet i de första perioderna
¤ Vinst av skottstatistiken
¤ Publiken
¤ Jens Sköld som har lagt 50-60 timmar för att få det att funka under dagens Premiärmatch